Charakterystyka:

Kwas cytrynowy stosowany jest głównie do rozjaśniania przebarwień. Ma właściwości odkażające i złuszczające naskórek. Stosowany jest również jako składnik peelingów rozjaśniających. Ma działanie przeciwbakteryjne.

Kwas cytrynowy, kwasek cytrynowy (ang. Citric acid) – występuje naturalnie w owocach cytrusowych, a także w kiwi, truskawkach, czarnych i czerwonych porzeczkach, jagodach, malinach, borówkach czy warzywach. Pozyskiwany jest naturalnie oraz syntetycznie.

 

Właściwości:

- usuwa przebarwienia skóry i rozjaśnia

- ma działanie antyseptyczne

 

Zastosowanie w kosmetykach LAWENDOWO:

- do produkcji scrubów i peelingów

KWASEK CYTRYNOWY

03 listopada 2018

Media Społecznościowe