Charakterystyka:

Wosk pszczeli służy do budowania plastrów pszczelich gniazd (sześciokątne komórki plastra służą do przechowywania miodu, pyłku i wychowywania młodych pszczół) – wydzielają go pszczoły robotnice za pomocą gruczołów woskowych. Jest mieszaniną bogatą w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Ma przyjemny, miodowy zapach, jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze. W kosmetyce pełni ważną rolę dzięki silnie odżywczym substancjom. Ma działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry. Uelastycznia i zmiękcza ją oraz nie pozwala na utratę wody przez naskórek.
Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Nadaje wspaniały, olśniewający połysk włosom. Pomaga podkreślić kształt loków i fal, wygładzić rozdwajające się końcówki włosów.

 

Właściwości:

- przeciwzapalne

- odżywiające

- antyseptyczne

- przeciwbakteryjne

- przeciwgrzybiczne

- przeciwutleniające

 

Zastosowanie w kosmetykach LAWENDOWO:

- do produkcji mydeł

- do produkcji szamponów

- do produkcji balsamów

WOSK PSZCZELI.

24 października 2018

Media Społecznościowe