Charakterystyka:

Nie ma bodaj drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Stosowany przeze mnie koncentrat stężony dziesięciokrotnie, mający postać prawie przeźroczystego płynu, o charakterystycznym delikatnym i świeżym zarazem zapachu, pomaga leczyć trądzik, egzemę i nawilża. Roślina ta zawiera także antyoksydanty w postaci witamin z grupy B, witamin C i E, a także beta karotenu, który w organizmie przekształca się w witaminę A. Te wszystkie składniki odżywcze są niezastąpione dla zdrowego i świeżego wyglądu naszej skóry. W mięsistych liściach aloesu kryją się też potas, wapń, magnez, żelazo, chrom. Zawierają enzymy, które przyspieszają regenerację skóry. Aloes pomaga utrzymać na skórze lekko kwaśny odczyn, przez co jest ona odporniejsza na różnego rodzaju wypryski i podrażnienia. Działa przeciw starzeniu się skóry.

Aloes działa silnie nawilżająco, pobudza zdolność skóry do samoregeneracji, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Ma potwierdzone klinicznie zdolności antyoksydacyjne i chroni skórę przed procesami przedwczesnego starzenia. Wygładza zmarszczki, chroni przed działaniem promieni UV.

Polecany jest do cery suchej, tłustej, delikatnej, zniszczonej, podrażnionej, dojrzałej.

Dzięki swym właściwościom świetnie sprawdza się jako preparat przyspieszający procesy gojenia, wygładzający blizny.

 

Właściwości:

- wspomaga zabliźnianie się ran, w tym trądzik

- nawilża

- działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie

- oczyszcza

- regeneruje

- ma działanie przeciwstarzeniowe

 

Zastosowanie w kosmetykach LAWENDOWO:

- do produkcji mydeł

- do produkcji scrubów i peelingów

- do produkcji szamponów

- do produkcji balsamów

ALOES

03 listopada 2018

Media Społecznościowe